رهبر انقلاب: پرهيز نمايندگان از تأثيرپذيري از متنفذان
یزدفردا:آيتالله خامنهاي رهبر انقلاب اسلامي صبح امروز در ديدار نمايندگان دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي، مردمسالاري ديني را متکي و مبتني بر ولايت پروردگار خواندند و با تأکيد بر اهميت دو وظيفه اساسي مجلس يعني قانونگذاري و نظارت، و نيز حفظ و تقويت همگرايي قواي سه گانه افزودند: نمايندگان مجلس بايد حقيقتاً مردمي باشند و مردمي بمانند.
ايشان عبوديت و احساس مسئوليت در مقابل پروردگار را، مهمتر از همه عوامل و مسائل دانستند و خاطرنشان کردند: اگر مسئولان و مديران نظام، از چنين احساس و تعهدي برخوردار باشند همه اختلاف نظرها و سلايق و همه انگيزههاي معقول در محيطي امن و آرام، همگرا ميشود و کارها و مشکلات تدبير خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامي تکامل معنوي انسان را هدف نهايي جمهوري اسلامي ايران برشمردند و خاطرنشان کردند: تشکيل جامعه اسلامي با نظامي عادلانه، هدف ميانهاي است که زمينه را براي تحقق هدف غايي پيامبران، يعني تکامل معنوي بشر، فراهم ميکند.
آيتالله خامنهاي جمهوري اسلامي را «فريادي رسا و بلند» در مقابل حرکت کور نظامهاي سلطه براي پايمال کردن انسانيت و عدالت برشمردند و خاطرنشان کردند: تنها راه گسترش نفوذ معنوي اين فرياد رسا و اين پيام نو و نجات بخش، تبليغ صحيح، يعني تشکيل نظامي عادلانه و مبتني بر تفکرات اسلامي و ارائه آن به ملتهاست چرا که حرف و پيام امام خميني (ره) و جمهوري اسلامي، ذاتاً جذاب و اثربخش است.
ايشان با تبيين تفاوت نگاههاي موجود در نظامها و دموکراسيهاي رايج در جهان با بينش اسلامي افزودند: در نگاه اسلامي، ولايت مختص پروردگار است و اين ولايت تنها از مجاري الهي که در اسلام تعيين و براساس کتاب و سنت در قانون اساسي بر آن تأکيد شده، قابل اعمال و مورد قبول است که با اين نگاه و بينش، نمايندگي ملت به ولايتي که برخاسته از ولايت الهي است تبديل ميشود و به همين علت، قوانيني که تصويب ميشود براي همه لازم الاجرا است.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به نکات مورد تأکيد در پيام ايشان به مناسبت آغاز فعاليت مجلس هشتم افزودند: قانون بايد جامع، کامل، ماندگار، صريح، تأويل نا پذير، کارشناسي شده، گره گشا و ناظر بر مشکلات زندگي مردم باشد و جز مواردي که براي باز کردن گرهها در کوتاه مدت لازم است، بتواند در شرايط و موقعيتهاي مختلف اجرا شود و مردم را در باره به تصميماتشان براي آينده، خاطرجمع کند.
ايشان تدابير ميان قوهاي را براي حل تفاوت ديدگاهها و سلايق ضروري دانستند و افزودند: اگر درباره حدود اختيارات، تفاوت ديدگاهي وجود داشته باشد ميتوان با تعامل مسئولان قوا، و «استناد به قانون اساسي، بهره مندي از ديدگاه کساني که در قانون اساسي، به عنوان مفسران اين قانون تعيين شدهاند و نيز استفاده از نظر نخبگان و صاحبنظران، آنها را حل کرد.
آيتالله خامنهاي بر پرهيز کامل نمايندگان مردم از تأثيرپذيري از افراد متنفذ تأکيد و خاطرنشان کردند: نمايندگان مجلس بايد استقلال در تصميم گيري را که قانون اساسي به آنها داده است،کاملاً حفظ کنند.
رهبر انقلاب اسلامي، نظارت مجلس را به موازات قانونگذاري، بسيار مهم و لازم دانستند و افزودند: در اوج اعمال وظايف نظارتي مجلس، بايد کاملاً مراقب و هوشيار بود که اين امر، به وسيلهاي براي معارضه قوا تبديل نشود.
ايشان خاطرنشان کردند: ايجاد اختلاف ميان قوا و رخنه در بافت يکپارچه مجموعه قواي سه گانه که فرماندهي کل کشور را بر عهده دارند، از آرزوهاي بزرگ و ديرينه دشمنان اسلام و ملت ايران است که گاه علناً و هم اکنون به طور غيرعلني اما کاملاً جدي پيگيري ميشود و بايد مراقب آن بود.
رهبر انقلاب اسلامي خودسازي را، اساس همه موفقيتهاي حقيقي دانستند و نمايندگان منتخب ملت را به ياري گرفتن از پروردگار، پناه آوردن به قرآن و ادعيه و قدرشناسي دوران کوتاه 4 سال نمايندگي، توصيه کردند.
در آغاز اين ديدار آقاي لاريجاني رئيس مجلس هشتم با اشاره به توان علمي و تجربي نمايندگان اين دوره گفت: ظرفيت تخصصي همراه با تجربيات مفيد نمايندگان، زمينه لازم را براي حرکت نرم افزاري کشور فراهم ميکند ضمن آنکه قصد داريم با اتصال اين ظرفيت به قلمرو وسيع نخبگان، جوهره عقلانيت نظام را توسعه دهيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تدوين مدل توسعه بومي کشور را ضروري دانست و افزود: اين مدل توسعه بايد برپايه تأملات اصيل اسلامي و فقهي، دستاوردهاي مديريت 30 ساله کشور و تجربيات دنياي امروز تدوين شود.
آقاي لاريجاني از تدوين روشهاي نوين نظارت فعالانه مجلس خبر داد و با اشاره به تشکيل کميتههاي هماهنگي با ساير قوا گفت در رايزني با رئيس جمهور و رئيس قوه قضاييه به ترکيب مناسبي براي اين کميتههاي کارشناسي رسيده ايم و روند اجراي وظايف سنگين مجلس را به ياري خداوند و با تدبير، دورانديشي شجاعت و صراحت ادامه ميدهيم.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 18,ژانویه,2025